Werkwijze

Onze aanpak is gericht op een blijvende gedragsverandering, door een intensieve, seizoensgebonden, holistische aanpak in alle fasen van herstel. Dit leggen we je graag uit.

Ons streven is een blijvende verandering te realiseren in het leven van vrouwen, zodat de kans op terugval zo klein mogelijk is. Om deze duurzaamheid te waarborgen duren onze vormen van begeleiding minstens een jaar. Uit de wetenschap blijkt dat blijvende gedragsverandering een proces is dat gedurende een lange periode aandacht vraagt. Eenmalige deelname aan een workshop beklijft nauwelijks. Wat wel werkt is de kracht van herhaling. Vergelijk het met topsport. Om topsportster te worden, is veel training en toewijding nodig op meerdere terreinen. Zij focust zich op zowel techniek, tactiek, fysiek, mentaal, voeding, de juiste context als ook de juiste begeleiding in de vorm van een team van deskundigen. Voor het werken aan een andere leefstijl is dat niet anders. Intensieve begeleiding door twee vaste psychologen en een team van specialisten is voorwaarde voor succes.

Om vrouwen in deze fasen te begeleiden, hebben wij een breed netwerk aan (vrouwelijke) experts op andere, aangrenzende kennisgebieden.

Kenmerkend aan onze aanpak is ook de intensieve en positieve aandacht die wij onze cliënten geven. En dat zonder wachttijd. Wij starten een traject altijd met een uitgebreid gesprek en een burnoutassessment. Hoe intensief onze begeleiding wordt, bepalen we gezamenlijk en aan de hand van de uitkomsten van het assessment. Alle beslissingen gaan in overleg en zijn passend voor jouw specifieke situatie.

Omdat onze begeleiding (langer dan) een jaar duurt, komen alle seizoenen voorbij. Wij willen dan ook per seizoen een aantal thema’s bespreken. De winter zien we als een tijd van bezinning en reflectie. Maar ook een periode voor vragen als: hoe ga je om met schaarste in je leven? Hoe doseer je het gebruik van je opgebouwde reserves? In de lente bespreken we thema’s als ontwikkeling, groei en bloei. In de zomer kunnen we ons opladen aan de zon en de lange dagen. En passen we ons wanneer nodig aan, aan de temperatuur door te vertragen. Hoe kun je in balans stralen en bloeien? In de herfst vragen we ons af hoe je je kunt wapenen tegen (herfst)stormen in het leven. Hoe weerbaar ben je en wat zou je daarin veranderd willen zien?

Herstel gaat in fasen. De eerste fase is om rust te creëren in de huidige situatie. Even een status quo om te zien waar je nu eigenlijk staat in het leven. Van daaruit leren we vrouwen om eerst voor zichzelf te zorgen; uit ervaring weten we dat vrouwen met een burnout dit al een tijd ‘vergeten’ zijn. Na een fase van rust, herstel en inzicht komt een fase waarin vrouwen weer kunnen genieten. Genieten van hun gezin, hun vrienden, familie, met plezier sporten. Kortom: weer kunnen genieten van het leven. Van hieruit gaan we toewerken naar herintreding op je werk. Vaak een pittige stap, omdat het veel afstemming met je werk(omgeving) vraagt en jouw kijk op je werk wellicht is veranderd in de afgelopen periode.

Om vrouwen in deze fasen te begeleiden, hebben wij een breed netwerk aan (vrouwelijke) experts op aangrenzende kennisgebieden. Zo zetten wij bijvoorbeeld de kennis van een mindfulnesstrainer, haptonoom, hormoonarts en voedingsdeskundige in. Ook hebben wij goede contacten met een retraite in Portugal waar vrouwen volledig los kunnen komen van hun leven hier en vanuit die ‘afstand’ weer dichterbij zichzelf komen. Deze holistische kijk op de behandeling van een burnout zien wij als een grote meerwaarde.

Spreekt onze werkwijze jou aan?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de verschillende trajecten of een vrijblijvende kennismaking met TrueBloom.

Contact